Bubble voetbal op locatie: alles wat je moet weten

Wil je meer weten over bubbel voetbal huren?

Als je bij ons bubbelballen gaat huren kun je waar, wanneer en zolang je maar wilt bubbelvoetballen. Het is een lachwekkende activiteit voor zowel jong als oud. Welk team beukt de meeste tegenstanders om of welk team scoort de meeste doelpunten? Door het huren van een bubbelvoetbal organiseer je in ieder geval een hilarisch, verrassend en onvergetelijk teamspel. Hoe fijn is dat!

Als je bubble voetbal op locatie wilt gaan spelen dan kies je de speelplek natuurlijk het liefst zelf uit. Speel je bijvoorbeeld met de voetbalvereniging op je eigen veld, of heb je een bepaald gebied afgehuurd, dan is het handig als de bubbelvoetbal set ook daar geleverd kan worden. Heb je het al vaker gespeeld of speel je het voor meerdere dagen, dan is het fijn als er afwisseling in het bubbelvoetballen zit. Wij vertellen jou daarom alles over een geschikte bubbel voetbal indoor en outdoor locatie en de spelvormen die je kunt hanteren.
Klaar voor de start bij bumperball op locatie

Wat is er voor bubbel voetbal op locatie nodig?

Bubble voetbal op locatie kun je in principe zo gek maken als je wilt. Maar bedenk je wel dat je met kwetsbare, opblaasbare bubbelballen speelt. Zorg dus bij voorkeur voor een zachte ondergrond en vermijd vooral te allen tijde scherpe voorwerpen op de speellocatie. Kijk daarom voor die tijd wel even of er geen scherpe steentjes of andere rommel op het veld ligt. En kies bijvoorbeeld voor bubbelbal op een voetbalveld of in een park. Verder is het aan te raden om een spelleider te regelen, zodat er eerlijk gespeeld wordt en duidelijkheid is over de spelregels.


Of je nu voor bubbel voetbal op een indoor of outdoor locatie kiest, je kan altijd het beste voor een ruime locatie kiezen. De bubbelballen nemen namelijk wel vrij veel ruimte in, waardoor het handig is als er voldoende bewogen kan worden. Tevens zal het speelveld afgebakend moeten worden, zodat duidelijk is waarbinnen gespeeld wordt. Je hoeft gelukkig zelf niet meer van alles aan te schaffen, want bij een bubbel voetbal set die je op eigen locatie huurt worden altijd pionnen, een scheidsrechtersfluitje, voetbal en compressor geleverd. Ideaal dus.

actie op de bubbel voetbal locatie

Hoe gebruik ik de bubbelballen?

De meest voor de hand liggende manier van spelen is gewoon bubble voetbal op locatie. Je plaatst twee doelen en verder gaan de spelers gewoon voetballen, alleen dan in een bubbelbal. Aan buitenspel doe je niet en bij de meeste tackles kan de scheidsrechter in principe rustig een oogje toeknijpen ;). Een ander idee is om een bepaald gedeelte van het speelveld van bijvoorbeeld 5 bij 5 meter af te zetten met de meegeleverde pionnen en om de bal even achterwege te laten. Je zet dan twee mensen in de ring en laat ze elkaar uit de ring beuken. 


Er zijn nog veel meer spelvormen, maar daar vertellen we jou verderop in deze tekst meer over. Bij bubbel voetbal op locatie kan niemand zijn armen gebruiken. Dus als je een zetje krijgt en omvalt, wordt je opgevangen door de bubbelbal. Tijdens het spel zal elke speler of team een juiste tactiek moeten vinden om uiteindelijk te winnen. En het allermooiste eraan is als je iemand het juiste zetje geeft dat hij op zijn kop staat met de benen in de lucht en niets meer kan. De enige optie is dan om hem weer te beuken, zodat hij weer verder kan bubbelvoetballen.

Bubbel voetbal indoor

Als je zeker wilt zijn van droog weer dan is bubbel voetbal op een indoor locatie een goed idee. Dit speel je in bijvoorbeeld een gymzaal, bedrijfspand, voetbalstadion of grote boerderij schuur. Hier let je tevens op scherpe voorwerpen. De ondergrond is alleen wel vaak wat harder en er is altijd wel een muur aanwezig. Het is daarom verstandig als de spelleider in de gaten houdt dat het hoofd niet buiten de bubbel uitkomt, voornamelijk bij kinderen. Want de kans op ongelukken is minimaal, maar niet zonder scheidsrechter. Voor de rest is het in principe hetzelfde als bubble voetbal op een outdoor locatie. 


Daarnaast komt het bij bubbel voetbal op een indoor locatie eerder voor dat de spelers het erg warm krijgen in zo’n plastic bubbelbal. Het bubbelvoetballen vergt immers al veel energie van de spelers. Heb je airconditioning, dan heb je hier nauwelijks last van. Maar vaak is dat niet aanwezig bij een bubbel voetbal indoor. Ons advies is daarom om korte rondes van 10 tot 15 minuten aan te houden door bijvoorbeeld teams af te wisselen. En zorg ervoor dat iedereen voldoende te drinken krijgt tussendoor. Zo kunnen de spelers in de nieuwe ronde er weer volop tegenaan.

Lachen tijdens een bubbelvoetbal spel op locatie

5 spelvormen voor bubble voetbal op locatie

Het voordeel van bubbel voetbal op eigen locatie is dat je het bij ons onbeperkt kunt spelen. Je kunt dan de hele dag kiezen voor gewoon voetbal, maar de deelnemers raken dat ook na een paar uur al zat. Als mogelijkheid heb je dan om meerdere activiteiten te combineren, denk aan lasergamen of archery tag. Maar dat is bij een kleine groep niet zo handig en kost meestal ook meer tijd. Gelukkig kent bubble voetbal ook nog andere spelvormen, zodat je altijd zelf kunt bepalen hoe jouw uitje of feestje eruit gaat zien.

1. Last man standing

Bij Last man standing speelt iedere speler individueel. Tijdens deze spelvorm van bubbel voetbal op locatie is het de bedoeling dat je als speler de meeste punten behaalt. Hoe meer tegenstanders je omver duwt, hoe meer punten. Wordt je zelf omver gebumpt, dan verlies je punten. Je kunt ook degene laten winnen die het langst blijft staan. Dit is vaak makkelijker bij een grote groep, omdat je anders de puntentelling op een gegeven moment kwijt bent. 

bubbelvoetbal spel Britse Bulldog

2. Britse Bulldog

Dit bubble voetbal spel kan zowel op een indoor als outdoor locatie gespeeld worden. Het werkt als volgt. In het midden van het speelgebied staat een tikker. De overige spelers staan aan de zijlijn van het speelveld. De tikker roept vervolgens ‘Britse Bulldog’ waarna de spelers naar de andere kant van het veld rennen. Wordt je tegen de grond gebumpt, dan ben je ook tikker. Degene die als laatste overblijft is de bumper winnaar. 

3. Ren-battle

Een ren-battle is zeker een aanrader als je totaal iets anders wilt. Tijdens deze battle leggen twee spelers een parcours tegen elkaar af die jij uitzet. Bij dit parcours kun je gebruik maken van obstakels, zodat het extra moeilijk is. Denk aan pionnen waar ze omheen moeten of iets waar ze overheen moeten rollen. Je mag elkaar bij deze bubble voetbal op locatie aanduwen. En eventueel kun je het ook nog spelen als teamestafette. Gegarandeerd genoeg variatie in het spel.

sumoworstelen als indoor bubbel voetbal

4. Sumoworstelen

Sumoworstelen lijkt op Last man standing, alleen worden er hierbij teams van 2 gemaakt. Er wordt één op één tegen elkaar gespeeld. Het doel bij deze bubbel voetbal op locatie is dan ook hetzelfde als bij Last man standing: zoveel mogelijk punten behalen. De teams kunnen eenvoudig afgewisseld worden, waarbij de overige spelers supporten. De winnaars die overblijven kunnen vervolgens weer tegen elkaar spelen, totdat er één winnaar overblijft.

5. Koprol-estafette

Bij deze bubbel voetbal op locatie zullen de deelnemers erg duizelig zijn na afloop, wat het dan ook legendarisch maakt. Een koprol-estafette is vooral een aanrader voor kinderen. Het gaat erom wie als eerste de overkant van het speelveld weet te halen door zo snel mogelijk koprollen achter elkaar te maken. Zeer leuk voor kinderfeestjes, maar uiteraard ook voor volwassenen. Is het veld te klein, dan kun je de groep opsplitsen. 


Wil je het liever toch bij voetbal houden of zelf iets verzinnen? Dan kun je altijd nog besluiten om bijvoorbeeld paaltjesvoetbal te spelen of een soort van bowling te organiseren, waarbij de bubbelballen de kegels zijn en jij er zoveel mogelijk in één keer om moet beuken.

Een bubbel voetbal huren

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze bubbelvoetbal sets? Bekijk dan al onze mogelijkheden en organiseer een geweldig feest die helemaal aan jouw wensen voldoet.